Boende Livet Ut

Vi är Boende Livet Ut

Boende Livet Ut är ett lokalt familjeföretag med en enkel vision, nämligen att du ska kunna bo kvar i ditt eget hem livet ut och behålla din personliga frihet även när du blir äldre eller har en funktionsnedsättning.

Med god omsorg och respekt för dig vill vi bidra till en känsla av integritet, trygghet och harmoni. Det gör vi genom hög kvalitet, lyhördhet och ett personligt bemötande åt var och en efter behov.

Vår fantastiska personal, samtliga utbildade undersköterskor, är hjärtat i verksamheten. Med energi, omtänksamhet och engagemang har de vilja och kunskap att hjälpa just dig. I samband med dina vardagliga aktiviteter kan personalen på ett naturligt sätt stimulera dina förmågor som hjärnan, talet och kroppen.

/Catharina och Nina

Christina grundare av Boende Livet Ut

Filosofie Magister. Arbetsterapeut.

Jag är född och uppvuxen i Kalix. Jag är i min person glad, positiv och har lätt till skratt. Erfarenheter i livet har gjort mig ödmjuk. Jag uppskattar och gläds åt vad varje dag har att ge. Jag är mamma till tre barn; Catharina som arbetar med oss i Boende Livet Ut, Christoffer och "skrapabullan" Henrik. Fritiden består av motion, yoga, resor, körsång och mycket hantverk. Jag tror på att man ska sköta om både sin kropp och sin själ så gott det går.

Jag har arbetat åt Norrbottens Läns Landsting i 33 år, först som undersköterska och sedan 17 år som arbetsterapeut på Kalix Vårdcentral. Jag har kompetens inom flertalet åldersrelaterade sjukdomar samt spetskompetens inom demenssjukdomar.

Roger  grundare av Boende Livet Ut

Jag har lång erfarenhet av entreprenörskap. Som person är jag nyfiken, kreativ och har ett visionärt tänkande.

Jag är ekonomiskt ansvarig på Boende Livet Ut.

Catharina 

Delägare

Undersköterska

3-årig gymnasieutbildning Grans Naturbruksskola samt undersköterskeutbildning. Jag bor med min man David och mina två barn i Sjulnäs. Där har vi vårt "lilla jordbruk" med hästar, katter, ankor och hundar. Har man gått på Grans är man en inbiten djurvän.

Jag är en glad person som delar djur och naturlivet med min sambo. Vi går gärna långa skogsturer med hundarna, fiskar och jagar. Jag tycker om att hjälpa människor och när mamma startade Boende Livet Ut kändes det naturligt att läsa till undersköterska.

Nina 

Delägare

Undersköterska

Jag är en glad och social tjej som bor tillsammans med min man och barn, två pojkar och en flicka i en by utanför Piteå. Jag har jobbat inom äldreomsorgen under många år och bestämde mig tillslut för att utbilda mig till undersköterska, för jag trivs så bra att kunna finnas där för andra.

På fritiden så umgås jag med min familj och våra vänner. Jag försöker va ute mycket, gillar att åka på bilbingo, lyssna på musik och njuta av livet.

Pernilla

Undersökterska

En glad och trevlig tjej som har jobbat här i många år. Bor tillsammans med sin sambo plus 3 pojkar och djur. 

På fritiden gillar jag umgås med min familj.

Började jobba på Boende livet ut för att jag älskar att finnas där och jobba med människor. 

Elina

Under utbildning till undersköterska

En glad och trevlig tjej som är född 2002. Bor tillsammans med sin sambo och katter. Ett stort intresse för djur så gick jag min utbildning inom Djurvårdare nivå 2.

Började jobba på Boende livet ut som sommarvikarie och här jag blev kvar och har nu börjat utbilda mig till undersköterska. Att kunna hjälpa till är något som gör mig glad.

På fritiden så är jag med mina djur så som hästar, kanin och katter. 

Emelie

Under utbildning till undersköterska

En glad, varm och trevlig tjej född 1989. Har villa i en by utanför Piteå med min man och våra två barn. Vi spenderar mycket av vår fritid utomhus, vi älskar utflykter och naturlivet. Pysslar och inreder mycket hemma.

Min största passion i livet är att hjälpa och finnas till för andra. Allas lika värde är min värdegrund.

Det kändes självklart att börja jobba åt Boende Livet Ut då man får en väldigt fin relation till sina kunder.

Sofia

Undersköterska

Glad och positiv tjej som efter många år inom restaurangbranschen kände att jag ville byta yrke. Att utbilda mig till undersköterska kändes som ett självklart val då jag brinner för att hjälpa människor och bidra med bättre livskvalitet.

Att jobba på Boende Livet Ut känns som ett självklart val då jag får göra det jag älskar. 

Karin Sundgren - Frisör

Jag har jobbat som frisör i över 16 år, drivit egen salong vilket var väldigt roligt och stimulerande. Märkte på senare år att en del av mina kunder hade svårt att ta sig till salongen pga sjukdomar mm. Började med hemklippning en dag i veckan. Nu har jag utökat när jag upptäckte att behovet var så stort och uppskattat.

Det kan kännas väldigt lugnt och try ggt att få bli klippt hemma, slippa åka iväg till en salong där ofta tempot är mycket högre och dessutom slippa den jobbiga resan som kan kännas som ett jätteprojekt för många. Jag både klipper, färgar och permanentar i hemmet

Jeanette Berggren - Medicinsk fotterapeut

Tidigare arbetade jag som florist i 18 år men kände att det var dags för något nytt så jag utbildade mig till medicinsk fotterapeut via Norrlands yrkeshögskola med examen december 2021. Jag gillar att arbeta med händer och då jag upptäckte att det var stor brist på inom yrket, blev valet ganska enkelt. Att jag sen får möta så många härliga människor i mitt yrke är ett stort plus. Jag håller till på Hortlaxgården men gör även hembesök då jag upplever det finns ett stor behov av det. All utrustning har jag med mig så det enda kunden behöver är en skön stol att sitta i.

Behandlingen består av ett skönt fotbad med uppmjukande skumbad. Klippning och slipning av alla typer av naglar, ev liktornar och förhårdnader tas bort och fötterna filas. Avslutningsvis smörjes fötterna in tillsammans med en skön fotmassage.

SERVICE OCH OMSORG I DITT HEM

Tel: 070-281 30 50
E-post: kontakt@boendelivetut.se

KONTOR & MÖTESLOKAL
Boende Livet Ut
Sundsgatan 35
941 32 Piteå

Copyright © Boende Livet Ut - 2016